Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου με αρχική εμπορική ονομασία "MOLENAARTJE"


Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση βάφλας, στην οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας και συγκεκριμένα πρωτεΐνης γάλακτος, η οποία όμως δεν αναγραφόταν στη συσκευασία .


Πρόκειται για βιολογικό προϊόν, βάφλα με σιρόπι, της Ολλανδικής εταιρείας "Natudis B.V.", με αρχική εμπορική ονομασία "MOLENAARTJE". Το συγκεκριμένο προϊόν διατίθεται σε συσκευασίες των 175 gr, σε πλαστικό κίτρινο περιτύλιγμα, με ArtNr 153533 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 01.04.2008.

Συγκεκριμένα διακινήθηκαν:

1.) 1356 τεμάχια από την επιχείρηση "ΕΒΙΚ Α.Ε." (Σαλαμινίας 44 & Αγ. 'Aννας, 12241 Ταύρος), με την εμπορική ονομασία "Βάφλες μελιού χωρίς ζάχαρη".
2.) 600 τεμάχια από τις επιχειρήσεις "Ν. Καραπάνος & ΣΙΑ" (Αγ. Βαρβάρας 11, 19004 Σπάτα) και "Βιοφρέσκο" (Κόμβος Εγνατίας, Θεσσαλονίκη), με την εμπορική ονομασία "Βάφλες μελιού".

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στο γάλα να μην καταναλώσουν το ανωτέρω προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: