Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

«Δεν θέλω να πληρώνω ΕΡΤ»!

Δεν θέλω να πληρώνω ΕΡΤ»!
Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους.

Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις (π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε, μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο.

Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο. Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!

*ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
* ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.
* ΕΝΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ και ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ! (ENet)

* Διαβάστε και σχετικό σχόλιο (Η πρώτη παρορμητική αλλά ενδιαφέρουσα πρόταση του θεσσαλονικιώτικου μπλογκ ANEMOS για ένα τηλεοπτικό αντάρτικο. Να πώς η μπλογκόσφαιρα μπορεί να γίνει ενδιαφέρουσα και να ξεφύγει από την παθέτικ και μαραζιάρα ομφαλοσκόπησή της, εγείροντας την κοιμισμένη συλλογικότητα όσων ομονοούν.

Την πρώτη ανάλογη κίνηση την είχε κάνει η Μελίνα, αλλά όταν το κόμμα της ήρθε στην κυβέρνηση τα έδωσε όλα στην ΕΡΤ αναδρομικά! Τώρα όμως ο κόσμος δρα και σκέφτεται διαφορετικά. Υποστηρίζω αυτή την κίνηση γιατί μ' αρέσει οι πολίτες να 'ναι ενεργητικοί. Εγώ αν ποτέ δω τηλεόραση βλέπω ΕΡΤ, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Επιτέλους και κάτι ενδιαφέρον στην ελληνική μπλογκόσφαιρα). Σχόλιο Διάβασα το μήνυμα που έχετε στα νέα όσον αφορά το πάγιο της ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Γράφετε ότι αυτό το είχε ξεκινήσει η Μελίνα κάποια εποχή. Την εποχή που ξεκινούσε η ελεύθερη τηλεόραση είχε βγει τότε σε μια εκπομπή που είχε δεν θυμάμαι σε ποιο κανάλι η ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ.

Θυμάμαι λοιπόν ότι είχε πει τότε ακριβώς τα ίδια πράγματα και είχε ξεκινήσει έναν αγώνα για να γίνει αυτό που λετε και εσείς Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μόνο το ποσό της ΔΕΗ. Μετά από λίγο καιρό είχαν γίνει εκλογές και είχε ανέβει στην εξουσία αν θυμάστε και εσείς το κόμμα που υποστήριζε η κυρία Παναγιωταρέα. Και αυτό ήταν όλο. Ξεχάστηκε ολοτελώς.
Αυτά έτσι ενημερωτικά επειδή είδα το άρθρο σας είπα να σας απαντήσω και εγώ.

ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ.
Με σεβασμό προς εσάς.

Γιάννης Νομικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: