Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

Παραπλανιτική διαφήμιση απο την NOVA (για να μην μιλάμε μόνο για την ΕΡΤ ....)

Σας παρουσιάζω μια προσωπική ιστορία που αφορά την εταιρεία NETMED (το μόνο συνδρομητικό κανάλι στην Ελλάδα σήμερα).
Επειδή από αυτή εδώ την σελίδα ξεκίνησε η προσπάθεια της κατάργησης του παγίου της ΕΡΤ, φτάνοντας μέχρι σήμερα τους 5.000 ψήφους υπέρ της κατάργησης του παγιού, δεν σημαίνει ότι όλα τα άλλα κανάλια (συνδρομητικά ή ελεύθερα) θα ξεφύγουν από την κριτική μας .
Ξεκίνησα λοιπόν να αλλάξω το πακέτο απο Full Pack σε Value Pack + 10 αθλητικά κανάλια μέχρι 31/03/08.
Μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με μια εκπρόσωπο πωλήσεων της εταιρείας, διαπίστωσα ότι η μοναδική προϋπόθεση για να ισχύσει η συγκεκριμένη προσφορά ήταν να αγοράσω παράλληλα και τον εξοπλισμό αξίας 99 € παράλληλα με 12 μήνη δέσμευση της συνδρομής !!

Κοιτώντας πάλι τις έντυπες καταχωρήσεις αλλά και τα τηλεοπτικά σποτάκια για την συγκεκριμένη προσφόρα, διαπίστωσα ότι δεν αναφέροναταν ΠΟΥΘΕΝΑ καμία από αυτές τις 2 προϋποθέσεις. Μιλάμε για κανονική παραπλάνηση του καταναλωτή ! Όχι μόνο αυτό, αλλά πουθενά δεν υπήρχε το αυτονόητο " για περισσότερες λεπτομέριες καλέστε στο ....." .

Όπως ήταν φυσικό η εκπρόσωπος της εταιρείας δεν μπορούσε να με εξυπηρετήσει (έκανε ότι της είχαν πει να κάνει) .

Γι' αυτο τον λόγο έψαξα και βρήκα στο διαδύκτιο το όνομα του Δ/ντή Μarketing της εταιρίας και έγραψα το παράκατω e-mail το οποίο γνωστοποίησα και στην γραματεία του καταναλώτη.

e-mail προς NETMED AE.

Αγαπητέ κε Ξινάρη,

Έχω αφήσει επανηλειμένα μηνύματα (e-mail, τηλεφωνικά) ζητώντας μια απλή εξήγηση, χωρίς κάποια ανταπόκριση (ωραίο customer service!)

Η ερώτηση είναι η εξής : γιατί σε καμία καταχώρηση (έντυπη η ηλεκτρονική) δεν αναφέρεται πουθενά οτι προυπόθεση για αγοράσει κάποιος το πακέτο value pack + 10 αθλητικά κανάλια είναι να αγοράσει υποχρεωτικά και τον εξοπλισμό που προσφέρετε ?
Όταν αναφέρετε νέος συνδρομητής γιατί αποκλείετε και του νέους συνδρομητές που έχουν εξοπλισμό ? Αυτοί δεν είναι νέοι συνδρομητές ?

Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση την εναλλακτική της προπληρωμής των 269 € που μου πρότεινε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας σας.

Θα ήθελα λοιπόν να μου απαντήσετε γιατί δεν αναφέρετε ΠΟΥΘΕΝΑ την προϋπόθεση της αγοράς του εξοπλισμού καθώς και την 12 μήνη δέσμευση ? Αν δεν είναι αυτό ο ορισμός της παραπλανητικής διαφήμισης τότε τί είναι ?

Θα περίμενω απάντησή σας.

Με εκτίμηση
Γιώργος Μυριαλλής


Η απάντηση της Nova

Αγαπητέ κύριε Μυριάλλη,

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για την επικοινωνία σας μαζί μας.

Αναφορικά με το μήνυμα που μας στείλατε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η αλλαγή του NOVA πακέτου σας από Full σε Value, έχει ήδη προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί στις 31/12/07.

Στο σημείο αυτό, θέλαμε να σημειώσουμε πως η μηνιαία συνδρομή στο πακέτο Value είναι 29,50€ και πως η NOVA σας προσφέρει δωρεάν τηλεθέαση στα 10 Αθλητικά κανάλια μέχρι και τις 31/03/07.

Τέλος, θα θέλαμε να σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε σήμερα στο Filmnet 1 στις 22:00 την αστυνομική ταινία δράσης “Μαχητές Των Δρόμων: Tokyo Drift” με τους Λούκας Μπλακ, Λίντα Μπόιντ, Μπράντον Μπρέντελ. Ένας νεαρός λάτρης των 4 τροχών φτάνει στο Τόκιο για να ζήσει με τον πατέρα του. Όμως, παίρνει μέρος σε παράνομους αγώνες ταχύτητας και σύντομα παρασύρεται στα σκοτεινά μονοπάτια του υποκόσμου...

Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση, είτε μέσω της ιστοσελίδας μας (http://www.nova.gr/), είτε τηλεφωνικά στο 210.66.02.000, καθημερινά από τις 09:00 μέχρι τις 22:30 και τις Κυριακές από τις 14:30 μέχρι τις 22:30.

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές και Καλή Τηλεθέαση!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Ελένη Μώρου
Multichoice Hellas S.A.
Τμήμα Εξυπηρέτησης Συνδρομητών
Τηλ/νο: +32106602500
Fax: +32106659225
Email: info-nova@filmnet.gr

1 σχόλιο:

arpaxta είπε...

καλημέρα ,
Προσθέστε και αυτό
http://arpaxta.blogspot.com/2009/01/nova.html