Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

H ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ "EARTH HOUR"

Η πρωτοβουλία “Ώρα της Γης” δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο πλανήτης μας. Αφορά στην συμβολική πράξη του να σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα και έτσι να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη δράσης όσον αφορά το θέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.

Αυτή η απλή πράξη άγγιξε την καρδιά και το μυαλό πολλών ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αποτέλεσμα ήταν ότι στις 29 Μαρτίου 2008, εκατομμύρια άνθρωποι σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως η Κοπενχάγη, το Τορόντο, το Σικάγο, η Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν, το Τελ Αβίβ και η Μανίλα, θα ενωθούν και θα σβήσουν τα φώτα τους για την ΄Ωρα της Γης.



Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με μία ερώτηση: Πως μπορούμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για την παγκόσμια υπερθέρμανση;

Η απάντηση που δόθηκε από μία ομάδα Αυστραλών στο Σύδνεϊ: Να ζητήσουμε από τους κατοίκους της πόλης να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα.

Στην Ελλάδα λόγω έλλειψης επίσημου οργανωτικού φορέα, το θέμα αφήνεται στα χέρια μας. Στην Αίγινα έχει ήδη δημιουργηθεί ένας μικρός ανεξάρτητος οργανωτικός πυρήνας, ενώ η Αθήνα παραμένει προκλητικά αμέτοχη. Όχι για πολύ…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να συμμετέχετε στο www.earthhourhellas.wordpress.com

ε, οχι και ανωνιμος είπε...

Ευχαριστουμε, φιλε Πελατη.