Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Ο κος Τσιπίδης δείχνει τον δρόμο για την κατάργηση των τελών της ΕΡΤ ....















Ενας πολίτης από τη Θεσσαλονίκη φέρνει φουρτούνες στην ΕΡΤ, καθώς με την προσφυγή του στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου έθεσε το θέμα της εισφοράς και επιπλέον κατά πόσο αυτή μπορεί να καταβάλλεται υποχρεωτικά και όχι δίκαια και αναλογικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το νέο στοιχείο στη σημαντική αυτή υπόθεση, που ξεκίνησε με μια αναφορά του το 2005, είναι ότι με πρόσφατη απόφασή της στις 13-9-2007 η Ολομέλεια της Επιτροπής Αναφορών, αφού εξέτασε τις απαντήσεις για το θέμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν έκλεισε την υπόθεση, αλλά αποφάσισε να ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες τόσο από αυτή όσο και τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Η αναφορά-προσφυγή έγινε τον Νοέμβριο του 2005 από τον απόστρατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Δ. Τσιπίδη.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς να τεθεί στο αρχείο και να μη δοθεί συνέχεια, αυτή χαρακτηρίστηκε ως παραδεκτή στις 21 Φεβρουαρίου 2006 και ακολούθησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τα ερωτήματα Τόσο με την αναφορά του όσο και με τα στοιχεία που προσκόμισε στις συνεδριάσεις που παραβρέθηκε, ο κ. Τσιπίδης έθεσε 15 ερωτήματα, για τα οποία ζητήθηκαν εξηγήσεις από τις ελληνικές αρχές. Ενα από αυτά αναφέρεται στον χαρακτήρα της ΕΡΤ, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως Α.Ε., και ως εκ τούτου η χρηματοδότησή της μέσω των τελών από τους Ελληνες φορολογούμενους προσκρούει στις αρχές περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ακόμη, θέτει θέμα αντικειμενικότητας του τρόπου είσπραξης των τελών, αφού το ποσό που χρεώνεται σε μια οικογένεια είναι το ίδιο με μεγάλες εγκαταστάσεις με περισσότερες συσκευές.

Τέλος, θέτει το ερώτημα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι της ελευθερίας των επιλογών, τα οποία καταστρατηγούνται όταν ο πολίτης καλείται να καταβάλει το τέλος είτε παρακολουθεί τη δημόσια τηλεόραση είτε όχι, ή δεν έχει συσκευή τηλεόρασης στο σπίτι του.

Ζητεί συνέχιση της έρευνας Επειτα από μια σειρά αλληλογραφιών και δυο συνεδριάσεις της Επιτροπής Αναφορών, πριν λίγες μέρες ο Δ. Τσιπίδης έλαβε και νέα επιστολή από τις Βρυξέλλες, με την οποία ενημερώνεται για τη συνέχεια της υπόθεσης. «Η Επιτροπή Αναφορών αποφάσισε να ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η Επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της αναφοράς σας μόλις παραλάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες», αναφέρει στην απαντητική του επιστολή (204750/25.9.2007) ο πρόεδρός της Μ. Λιμπίτσκι.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκαν δυο απαντήσεις από την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, οι οποίες προφανώς δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές από την Επιτροπή Αναφορών.

«Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που πιστεύω ότι θα έχει και συνέχεια με απώτερο στόχο να σταματήσει επιτέλους αυτό το άδικο καθεστώς με τα τέλη υπέρ της ΕΡΤ, την οποία πληρώνουμε ακόμη κι όταν δεν έχουμε συσκευές τηλεόρασης σε κάποιες επαγγελματικές εγκαταστάσεις», είπε στο «Εθνος» ο Δ. Τσιπίδης.

Του Χρίστου Τελίδη απο το Εθνος




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΑΡΧΗΓΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!!!!

christ0s είπε...

Μηπως πρέπι να συγκεντρωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ένα ιστοχώρο όπου θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα αφήσουν ένα συδεσμο επικοινωνίας. Οταν αυτός ο χώρος μαζέψει τον απαραίτητο αριθμό ατόμων μπορούμε να κίνηθούμε όλοι μαζί.