Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Μετά τη Black Friday, ώρα για Cyber Monday (Ηλεκτρονική Δευτέρα)


Η Black Friday και η καταναλωτική φρενίτιδα που προκάλεσε στη χώρα με τις τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα, τελειώνει, αν και πολλές επιχειρήσεις θα την…επεκτείνουν ως το Σάββατο. Και επειδή φαίνεται πως εθιστήκαμε στις εκπτώσεις, έρχεται η Cyber Monday, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου με απίστευτες εκπτώσεις σε online αγορές!
Οι καταναλωτές ωφελήθηκαν από τις χαμηλές τιμές και οι έμποροι είδαν τα άδεια τους ταμεία να γεμίζουν ξανά. Η Ελλάδα έζησε-μετά από χρόνια-τον καταναλωτικό παροξυσμό με τις ατελείωτες ουρές έξω από τα καταστήματα και τους υπαλλήλους να κοιτούν σαστισμένοι το πλήθος που αναζητούσε προσφορές.
Και επειδή φαίνεται πως το μέτρο, αν και ξενόφερτο, είχε εμπορική επιτυχία, η Ελλάδα, υιοθετεί και τη Cyber Monday, τη Δευτέρα εκείνη δηλαδή του Νοεμβρίου (στις 28 συγκεκριμένα), που τα καταστήματα κάνουν απίστευτες εκπτώσεις και προσφορές ΜΟΝΟ για online αγορές.
Τα μεγαλύτερα online καταστήματα του πλανήτη (βλ. Amazon), έχουν αγκαλιάσει τον θεσμό και προσφέρουν στους καταναλωτές τους σπουδαίες προσφορές κατά τη διάρκεια του εν λόγω 24ωρου. 
Και καθώς φαίνεται τόσο οι έμποροι την προτιμούν καθώς αποφεύγουν τα εξαγριωμένα πλήθη που κατακλύζουν τα καταστήματά τους, όσο και οι καταναλωτές, που κάνουν τις αγορές τους από την άνεση του σπιτιού τους.

Στην Ελλάδα, ήδη άρχισαν να δηλώνουν «συμμετοχή» στην «Ηλεκτρονική Δευτέρα» (Cyber Monday), μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.
Από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου το ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας Jysk θα εφαρμόσει άλλη δράση προσφορών, στο πλαίσιο της λεγόμενης Cyber Monday (διαδικτυακή Δευτέρα). Οι προσφορές θα είναι της τάξης του 25% σε προϊόντα που θα είναι διαθέσιμα μόνο στο ηλεκτρονικό κατάστημα.
Τι είναι η Cyber Monday; 
Είναι μία νεόκοπη εμπορική εφεύρεση – ξεκίνησε μόλις το 2005 για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες – και είναι η «απάντηση» στην Black Friday: την πρώτη Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών όπου σηματοδοτείται η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκπτώσεων. Κρατάει μόνο μία ημέρα και φέτος αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ όπως άλλωστε συμβαίνει και κάθε χρονιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις ΗΠΑ πέρυσι οι αγορές στην Cyber Monday – μόνο καταναλωτικά αγαθά, όχι π.χ. τουριστικές υπηρεσίες – διαμορφώθηκαν σε 1,46 δισ. δολάρια αυξημένα κατά 17% σε σχέση με το 2011.
by : http://www.businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: