Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ο Στεφανόπουλος του 2,79%

Από τον Κωστή Στεφανόπουλο όλοι θυμούνται την πατριωτική στάση του και τις επικριτικές δηλώσεις στις οποίες προέβη έναντι του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Ελλάδα το 1999.

Πόσοι όμως θυμούνται ότι στις ευρωεκλογές του 1994 η Δημοκρατική Ανανέωση του Κωστή Στεφανόπουλου  παρ' ότι υπερδιπλασίασε το ποσοστό της (2,79%, το υψηλότερο που έλαβε ποτέ), απέτυχε να συγκεντρώσει ποσοστό 3% που στο μεταξύ είχε καθιερωθεί σαν πλαφόν για να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οπότε ο πρόεδρός της λίγες μέρες αργότερα σε συμφωνία με τα κομματικά όργανα κήρυξε τη διάλυσή της και αποσύρθηκε από την πολιτική.

 Ένα χρόνο μετά ο Στεφανόπουλος προτάθηκε ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης και με τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ εξελέγη Πρόεδρος Δημοκρατίας στις 8 Μαρτίου 1995.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο καθ ομολογίαν καλύτερος και δημοφιλέστερος Πρόεδρός της Δημοκρατίας μετά τη μεταπολίτευση του 1974, δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε καν Ευρωβουλευτής καθώς ο πάνσοφος λαός δεν του έδωσε το πολυπόθητο 3% στις Ευρωεκλογές του 1994.

Ο Στεφανόπουλος έχαιρε υψηλής δημοφιλίας, απόρροια της σοβαρής και διακριτικής άσκησης των καθηκόντων του.

Ευτυχώς  η ιστορία πρόλαβε και τον δικαίωσε εν ζωή.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε.



Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΛΙΝΤΟΝ




1 σχόλιο:

falkeabare είπε...

Tips to Improve your game - Titanium straightener
Tips to improve your black titanium rings game · Make sure you read our tips on this topic · Practice for titanium alloys a while · titanium dioxide sunscreen Practice titanium 170 welder for a few babylisspro nano titanium hair dryer minutes · Practice for a few minutes